Sari la conținut

SUCEAVA. O comună este acoperită de pulbere de la o fabrică de anvelope

Sătenii din Slobozia reclamă că de câteva luni filtrele de la fabrica de cauciucuri nu mai fac față și că reziduurile apărute prin arderea deșeurilor de caucic poluează aerul. "Când este vânt, totul este acoperit de pulbere, vă dați seama, asta este cenușa de la cauciucurile pe care le ard. Asta este o crimă împotriva umanității, practic ne extermină,” se plânge un localnic.

La fabrica de reșapat cauciucuri au ajuns și pompierii dar și reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava pentru a verifica sesizările venite din partea oamenilor. Directorul firmei le-a dat asigurări că este vorba doar de o defecțiune tehnică minoră. "Un rulment care trebuie înlocuit, care se remediaza în 3-4 zile. Reclamații au fost, vor mai fi, sunt persoane care au lucrat în fabrică, probabil au plecat, în ce condiții au plecat ...” este declarația lui Bogdan Chifan, directorul fabricii de cauciucuri.

Adriana Iordache, șeful Gărzii de Mediu Suceava spune că va propune suspendarea autorizației de mediu până când firma va rezolva problema: „Colegii mei au identificat deșeurile pe care le foloseau ei la centrala termică, au identificat că incinerau aceste deșeuri și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 de lei.”

Fabrica de cauciucuri a mai fost sancționață anul acesta de trei ori pentru că în afară de peleți din lemn folosea pentru alimentarea centralei termice și deșeuri provenite de la cauciucuri. 

Pe aceeași temă