1500 de euro, valoarea unui permis de conducere fals

Data actualizării: Data publicării:
vama bors

1.500 de euro - atât a plătit o bihoreancă pentru un permis de conducere care s-a dovedit a fi fals. Documentul a fost descoperit luni după-amiază, când şoferiţa de 30 de ani a intrat în vama Borş, la volanul unui autoturism înmatriculat în ţară.

La control, femeia a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din Ucraina. Poliţiştii de frontieră au observat că actul este contrafăcut.

Femeia a recunoscut că a cumpărat permisul fals de la un conaţional.

Comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea: "Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care femeia a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, colegii noștri au constatat că persoana în cauză nu are permis de conducere românesc și nici ucrainean.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat permisul de la un conațional, plătind suma de 1.500 de euro. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere."

Reporter: Andrada Reștea
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri