Sari la conținut

18.000 de studenţi au început noul an de învăţământ la Universitatea din Oradea

Aproape 4.800 de boboci şi-au început luni studenţia, o dată cu debutul noului an academic la Universitatea din Oradea. Sunt mai mulți cu 10% față de anul trecut, arată statisticile. Conducerea instituției de învățământ superior le-a transmis studenților că specializările oferite au fost corelate cu cerințele de pe piaţa muncii.

Aproape 18 mii de studenţi au intrat în nou an academic la Universitatea din Oradea. Printre ei, şi aproape 800 de tineri din 53 de ţări, care au ales să studieze aici.

Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea: "Consider că Universitatea din Oradea poate contribui la dezvoltarea studenţilor săi pentru a deveni adevăraţi profesionişti, creativi, cetăţeni competenţi, critici şi hotărâţi să aibă o voce în societatea pe care o vrem împreună."

Florin Birta, viceprimar de Oradea: "Vreau să le mulţumesc celor din oraşul nostru şi din judeţ că au avut încredere în Universitatea Oradea şi au ales să rămână aici şi vreau să-i asigur pe cei care au venit din alte oraşe şi alte judeţe că Oradea va fi a doua casă pentru ei."

Ioan Mihaiu, prefectul de Bihor: "Probabil unii dintre voi sunteţi încă derutaţi de dificultatea alegerii pe care aţi făcut-o cu privire la viitor, unii compleşiţi de entuziasmul şi dorinţa de a descoperi şi a acumula noi cunoştinţe, dar vă asigur că experienţa universitară este cea care vă va folosi pe viitor atât ca profesionişti, cât şi ca oameni."

În numele bobocilor a vorbit o tânără admisă prima atât la Drept, cât şi la Litere.

Daria Maliţa, studentă în anul I: "Am ales să rămân în ţară şi, mai mult decât atât, în oraşul meu natal dorind să contribui la evoluţia acestui oraş şi a întregii societăţi româneşti."

Universitatea din Oradea dispune de 15 facultăţi care funcţionează cu 98 de programe de licenţă, 61 de masterat şi 12 domenii de doctorat.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă