50.000 de lei, amendă pentru poluarea unui afluent al Crişului Negru

Data actualizării: Data publicării:
poluare Crisul Negru (2)

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat cu 50.000 de lei o firmă care a depozitat necorespunzător deşeuri de borhot şi resturi de la filtrarea berii. În aprilie, acestea s-ar fi scurs într-un afluent al Crişului Negru.

poluare Crisul Negru (1)
poluare Crisul Negru (1)

foto Garda de Mediu Bihor

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Bihor, comisarii au făcut un control în seara de 20 aprilie "în zona malului drept al Crişului Negru din imediata apropiere a podului rutier de pe şoseaua Sudrigiu - Lazuri de Beiuş, fiind identificate deversări de ape cu conţinut de borhot. La data intervenţiei au fost montate un număr de 4 baraje absorbante de către reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, în vederea limitării undei de poluare."

Garda de Mediu a anunţat că "au fost identificate în imediata apropiere, la o distanţă de circa 200 de podul de peste râul Crişul Negru, două depozitări neconforme de deşeuri de borhot şi deşeuri de material filtrant rezultat de la filtrarea berii (Kiselgur), provenite de la fabrica de bere din imediata vecinătate."

În urma acestor constatări, societatea de la care au rezultat aceste deversări şi care a depozitat necorespunzător deşeurile a fost amendată cu 50.000 de lei.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri