Sari la conținut

Accident mortal pe DN19. Două persoane au decedat, alte două au fost transportate la spital

Accident grav în această dimineață pe Drumul Național 19, la intrare în localitatea bihoreană Diosig. Două persoane au murit și alte două sunt sub supraveghere medicalp după ce mașina în care se aflau s-a izbit frontal de un camion care venea, regulamentar din sens opus. Tragedia a fost provocată de șoferul autoturismului, care a încercat să facă o depășire interzisă. Autoritățile au declanșat imediat codul roșu de intervenție.

Accidentul s-a produs în această dimineață în jurul orei 10, pe drumul care leagă localitățile Săcuieni și Diosig. Martorii povestesc că șoferul autoturismului în care se mai aflau trei persoane a forțat o depășire într-o curbă periculoasă. Deși șoseaua era udă, a accelerat și a trecut peste linia continuă ca să depășească o dubiță. A observat prea târziu un autocamion care venea din sens opus.

"Veneau dinspre Săcuieni, au intrat în depășire pe linia continuă. Au vrut să depășească o dubiță și au intrat direct în camion", povesteşte un martor.

"- Când au observat camionul venind din sens opus, probabil au pus frână, au tras volanul spre dreapta, au derapat, dar au ajuns chiar sub autocamion.
- Aveau viteză?
- Cu siguranță nu veneau cu 50. În schimb camionul mergea cu maxim 35-40 de kilometri pe oră", spune Gyula Libor, martor.

_ACCIDENT_DIOSIG_1

Șoferul autocamionului spune că nu a putut face nimic ca să evite impactul: "Eu am trecut nu am mai putut să opresc nici mașina, nici să fac nimic."

"A rezultat decesul a două persoane, în timp ce șoferul și o altă persoană din autoturismul Opel au fost transportate la Spitalul Județean Oradea pentru îngrijiri medicale", a declarat comisarul-șef Marcel Ghirosa, Poliția Rutieră Bihor.

Alexandru Mateoc, medic specialist UPU-SMURD, a precizat că: "şoferul de TIR a refuzat orice examinare sau transport la spital, alte două persoane au fost găsite în stop cardio-respirator, din păcate decedate, în timp ce două victime au fost aduse la spital unde se află acum sub investigații."

La locul accidentului au intervenit mai multe echipaje ale SMURD și ale Ambulanței. Pentru că din mașinile implicate în accident s-a scurs ulei, muncitorii de la CNADNR au aruncat nisip pe asfalt. Circulația pe DN 19 a fost blocată timp de 90 de minute.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța