Sari la conținut
News Alert

Aeroportul Oradea | Pasagerul 100.000 în 2017

Moment festiv în această după-amiază, pe Aeroportul Oradea, unde a fost înregistrat pasagerul cu numărul o sută de mii din acest an. Momentul a fost marcat de autorităţile judeţene, care i-au oferit unei doamne din Bucureşti o diplomă simbolică. În acest an, traficul pe aerogara orădeană a crescut de mai bine de două ori faţă de tot anul 2016.

Pasagerul cu numărul 100.000 a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi de directorul Aeroportului Oradea. Momentul a fost emoționant pentru doamna din București.

"Am rămas surprinsă, nu am ştiu despre ce e vorba. Prima dată m-am speriat că trebuie să facă un control suplimentar. Şi, aici, o mare surpriză", a povestit Andreea Titirişcă, pasagerul 100.000 în 2017, pe Aeroportul Oradea.

O sută de mii de pasageri în primele nouă luni ale anului e un număr impresionant pentru aerogara orădeană, care în tot anul trecut a strâns doar 42 de mii de călători. Creşterea spectaculoasă vine în contextul în care, din primăvară, de la Oradea operează două companii low-cost. Acestea oferă zboruri către cinci destinaţii din Europa, dar şi curse charter spre Turcia. Tot din acest an, orașul este legat pe calea aerului cu aeroportul din Iaşi şi Constanţa.

"Acest număr de o sută de mii înseamnă că trendul crescător în care s-a înscris aeroportul Oradea este viabil şi dovedim că prin modernizarea aeroportului nu am făcut decât să deschidem poarta aeroportului Oradea pentru foarte mulţi cetăţeni atât ai judeţului Bihor, cât şi din alte ţări", a declarat Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea.

"Încercăm tot posibilul ca să diversificăm cursele atât înspre Oradea, cât şi dinspre Oradea. Pornim construirea noului terminal şi chiar avem un concept pentru aeroport în perspectivă", a spus Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au demarat un proiect care prevedere construcţia unui nou terminal care va putea prelua până la şase sute de pasageri simultan. Clădirea ar trebui să fie gata în luna august a anului viitor.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa