Al treilea dosar pe numele judecătorului orădean Mircea Puşcaş. Magistratul este acuzat de DNA de luare de mită

Data publicării:
Mircea Puscas judecator

Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea, "în cursul lunii septembrie 2012, inculpatul Pușcaș Mircea, în calitate de judecător la Curtea de Apel Oradea, le-a pretins inculpaților Cocian Petru și Halas Mihai, prin intermediul inculpatului Teleptean Mihăiță, să cumpere de la cumnatul său un autoturism marca BMW cu o sumă mai mare decât prețul real al mașinii (o diferență de aproximativ 10.000 euro), pentru ca în schimb să pronunțe o soluție favorabilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curții de Apel Oradea."

Cocian și Halas fuseseră condamnați în primă instanță la închisoare pentru contrabandă şi corupţie. Cei doi au atacat cu apel aceste decizii la Curtea de Apel Oradea.

Anchetatorii susţin că, tot în 2012, Teleptean le-a a pretins lui Cocian și Halas câte 20.000 euro, promiţându-le că va interveni pe lângă judecătorul Mircea Pușcaș ca să le dea o soluţie favorabilă în apel.

„Din suma totalul sumei pretinse, Halas Mihai i-a remis suma de 10.000 euro lui Mihai Ioan-Adrian pentru a-i fi transmisă lui Teleptean Mihăiță. Ulterior, această sumă a fost restituită, urmând ca, potrivit unei înțelegeri între inculpați, toți banii să fie dați de Cocian Petru și Halas Mihai, prin intermediari, după pronunțarea, în apel, a unei decizii favorabile celor doi", se arată în comunicatul DNA. 

La rândul lor, Petru Cocian și Mihai Halas au pretins de la o altă persoană, condamnată în acelaşi dosar cu ei, suma de 20.000 de euro, "susținând că prin persoane interpuse, ar putea să influențeze magistrații învestiți cu soluționarea apelului aflat pe rolul Curții de Apel Oradea, astfel încât să-i determine să pronunțe o soluție favorabilă." Cei doi au fost denunţaţi de cel de la care au cerut banii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri