Sari la conținut

BASCHET. CSM Oradea trece cu 84-82 de BC Timișoara și o egalează în clasament

Campioana României la baschet masculin s-a impus cu emoţii în faţa celor de la BC Timişoara, scor 84-82, după în meci în care pornea favorită certă.

Cu un start perfect de joc, ce i-a adus şi 11 puncte diferenţă, 17-6, CSM CSU Oradea şi-a complicat singură situaţia pe teren. Bănăţenii au profitat din plin şi au încheiat primul sfert la doar două puncte în spate, 21-19.

Diferenţa s-a anulat în primele minute ale sfertului doi, când Timişoara a şi trecut pentru prima dată la conducere, 23-21, graţie a patru puncte marcate consecutiv de Diaz. Oradea a replicat imediat şi diferenţa de două puncte s-a menţinut până la pauza mare, 41-39.

În sfertul trei, Timişoara a făcut în mai puţin de un minut cinci greşeli de joc. Oradea s-a desprins din nou, 46-41. În ciuda eliminărilor lui Calotă şi Jeremic, ambii pentru cinci greşeli personale, Timişoara a reuşit să rămână în coasta bihorenilor şi chiar să conducă din nou, 57-55. Bucuria oaspeţilor a fost de scurtă durată pentru că trupa lui Cristian Achim a revenit şi a încheiat sfertul cu +5 pe tabelă, 68-63.

"Leii din Banat" nu au renunţat la luptă şi au anulat avansul fragil al orădenilor pentru a treia oară. Punctele marcate de Komatina şi Rambo au dusa scorul la 80-80. Meciul s-a decis în ultimele 32 de secunde. Martin Zeno a punctat de la distanţă, 83-80, şoc pe care Timişoara l-a resimţit deşi Păun a înscris pentru 83-82. Zeno a închis tabela cu o aruncare liberă.

Pentru campioni, Sean Barnette şi Bogdan Ţîbîrnă au marcat fiecare 14 puncte. Americanul a oferit şi ratarea partidei, pe contraatac.

csm jozsi demefoto: Facebook CSM Oradea/ Jozsef Deme

”Un meci pe care, sincer, noi ni l-am făcut greu, pentru că nu am jucat la nivelul dorit de noi”, a declarat Cristian Achim, antrenorul celor de la CSM CSU Oradea.

”Este foarte greu să spun ceva după acest meci. Sunt foarte mândru de băieţii mei. Am rămas aproape de ei până la final. Am avut şansa să câştigăm, dar am făcut greşeli în ultimele opt secunde”, a spsus și Nenad Mandic, antrenorul celor de la BC Timișoara.

În urma acestei victorii, Oradea a urcat pe locul doi în clasament, în spatele Stelei care s-a impus în derbiul cu Dinamo, scor 73-96.

Pentru Oradea vor urma alte două jocuri acasă, miercuri, în Liga Campionilor, când la Oradea va veni formația ucraineană Khimik Youzhny, iar sâmbătă se va duela în Liga Națională cu Dinamo.

Reporter: Nicolae Mihalcea

Operator: Constantin Gheorghiţă, car Digisport Oradea