Sari la conținut

BIHOR. Angajații unei firme de deszăpezire acuză că nu au fost plătiți pentru muncă

Firma liderului PC Bihor, Traian Bodea, a câştigat anul trecut un contract pentru deszăpezirea a peste 300 de km de drumuri din judeţul Bihor. După luni de muncă, mai mulţi angajaţi susţin că nu au primit niciun leu din partea firmei.

"Nu ne-am primit salariile pe luna ianuarie şi februarie, în valoare de două mii de lei. Tot ne prostesc că ne dau banii azi, mâine poimâine şi tot aşa", spune Daniel Chiş, şofer.

"Să-mi dea banii pe luna ianuarie că am fost la deszăpezit am lucrat, mi-a promis cazare, nu ne-a dat bani de transport", susține și Ioan Martin, şofer.

"Mi-au dat pe decembrie 3 milioane. Mi-a promis 5 milioane pe lună că ieşim, că nu ieşim. Am fost, am stat în frig", își amintește și Florin Micula, muncitor.

"Şefii dau vina că nu au încasat de la consiliul judeţean banii şi că vor fi. Mâine, poimâine tot aşa, deja suntem în luna martie şi nu ne-am încasat salariile", acuză Florin Micula, muncitor.

Conform documentelor contabile însă, Consiliul Judeţean a efectuat plăţi în valoare de aproape 450 de mii de lei pentru serviciile prestate de firma de deszăpezire în ultimele trei luni.

"Valoarea estimată a contractului pe zona Aleşd a fost de aproximativ 800 de mii de lei, iar decontările pentru noiembrie, decembrie şi ianuarie s-au ridicat la 284 de mii de lei. Pe zona Oradea valoarea contractului a fost 583 mii de lei şi s-au decontat pentru 3 luni 161 mii de lei", confirmă Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Oamenii se plâng că utilajele nu sunt deloc pregătite pentru iarnă

"Sunt cauciucuri de vară în faţă. Le-am spus, ei tot au spus că vor cumpăra. A trecut iarna, ei au scăpat cu banii", spune Călin Lascu, şofer.

Am încercat să luăm legătura cu responsabilul firmei, fără succes însă.

Patronul firmei de deszăpezire, conservatorul Traian Bodea, a fost propus, tot miercuri, la şefia Autorităţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiţă