Sari la conținut

Cinci irakieni și un afgan, opriți la frontiera româno-maghiară

O nouă captură de migranţi a fost făcută la graniţa României cu Ungaria. Poliţiştii de frontieră din Satu Mare au reținut șase cetățeni, cinci irakieni și un afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal în ţara vecină.

Cei şase au fost prinşi sâmbătă seara, în jurul orei 21, într-o acţiune a poliţiştilor de frontieră. Aceştia au observat în gara CFR Satu Mare un grup de migranți care a urcat în două taximetre.

„Imediat, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a monitorizat traseul autoturismelor. La intrarea în localitatea Dara, judeţul Satu Mare, la aproximativ un kilometru de linia de frontieră cu Ungaria, echipajul a interceptat persoanele în cauză. Astfel, au fost depistate 6 persoane de origine afro-asiatică”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

La sediul Poliţiei de Frontieră s-a stabilit că e vorba de cetăţeni din Irak si Afganistan: patru adulți, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani, și doi minori, cu vârste de 10 şi 17 ani.

Solicitanţi de azil în România, migranţii au recunoscut că intenţionau să treacă ilegal granița, ca să ajungă într-un stat din spațiul Schengen.

Acum asiaticii sunt cercetați pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă