Sari la conținut

CJ Bihor | Salariile au fost votate, noul consilier PSD mai aşteaptă

Continuă suspansul la Consiliul Judeţean Bihor. După şapte absenţe, aleşii PNL au revenit la şedinţele administraţiei judeţene, au votat câteva proiecte, dar nu şi validarea noului consilier al PSD. Liberalii au anunţat că aşteaptă decizia instanţei în cazul contestaţiei introduse de fosta social-democrată Ana Maria Tiron.

Prin votul lor, liberalii au reuşit să blocheze validarea noului consilier propus de PSD, Adrian Szatmari, în locul Anei Maria Tiron. Consilierii PNL susţin că aşteaptă o decizie a instanţei care va judeca o contestaţie depusă de social-democrata exclusă din partid.

"Dacă mâine (miercuri-n.n.) instanţa va stabili că acţiunea doamnei Tiron este neîntemeiată şi îi respinge acţiunea, noi, în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, vom valida consilierul PSD-ului", a promis Ionel Avrigeanu, consilier PNL Bihor.

"Indiferent de ce spune instanţa mâine şi la următoarea şedinţă doamna Tiron tot nu va fi consilier judeţean, pentru că dânsa e dată afară din partid", a precizat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

"Noi încercăm să evităm ca începând de mâine să avem 36 de consilieri valizi în Consiliul Judeţean. 35 astăzi şi mâine încă unul validat care se întoarce, 36", a spus Ionel Avrigeanu. Sandor Pasztor , preşedintele CJ Bihor, a completat: "Sunt de acord că la această masă nu trebuie să stea 36 de consilieri, nici nu au cum să fie 36, numai 35."

În schimb, consilierii judeţeni au votat în unanimitate salariile funcţionarilor din Consiliul Judeţean.

"Este foarte important că au trecut în fine salariile personalului de la Consiliul Judeţean şi de la instituţiile subordonate, am reuşit să votăm proiectul Munţii Apuseni şi completările la proiectul strategic şi au rămas în continuare nişte proiecte la care, din anumită încăpăţânare, nu se votează", a declarat preşedintele CJ Bihor.

Consilierii liberali au revenit la şedinţele administraţiei judeţene după şapte absenţe consecutive.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă