Sari la conținut
News Alert

Cursuri suspendate în 18 şcoli din Bihor, afectate de furtună

Cursurile vor fi suspendate în şapte localităţi din Bihor, unde au fost afectate clădirile a 18 unităţi şcolare, a transmis, duminică seara, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. Pe lângă aceasta, la ora 22, în peste 200 de localităţi din judeţ sunt avarii la reţeaua electrică.

3

Potrivit CJSU Bihor, cursurile nu vor fi ţinute luni în 18 şcoli din Ștei, Buntești, Rieni, Vașcău, Pietroasa, Drăgănești și Lunca.

La ora 22, din cele 348 de localităţi în care se înregistraseră iniţial avarii la reţelele electrice, mai aveau probleme de acest gen 203 de aşezări. Au fost afectate 18 de linii de medie tensiune, 364 de posturi de transformare și 12 stâlpi de medie tensiune.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, în 38 de oraşe şi comune din cele 101 din judeţ au fost înregistrate acoperişuri avariate, copaci și stâlpi de electricitate căzuți, acoperișuri avariate. Este vorba despre Oradea, Beiuș, Ștei, Nucet, Vașcău, Aleșd, Buntești, Drăgănești, Tărcaia, Finiș, Sâmbăta, Holod, Dobrești, Pocola, Uileacu de Beiuș, Remetea, Răbăgani, Căbești, Pomezeu, Curățele, Budureasa, Lunca, Pietroasa, Roșia, Criștioru de Jos, Cărpinet, Câmpani, Bulz, Rieni, Aușeu, Vadu Crișului, Ceica, Husasău de Tinca, Toboliu, Bratca, Șuncuiuș, Popești şi Lazuri de Beiuș.

În cinci localităţi - Rieni, Petrileni, Păntăşeşti, Curăţele, Drăgăneşti - acoperişurile de pe majoritatea gospodăriilor au fost luate de vânt.

„Un număr de 88 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” acționează și la această oră cu 16 autospeciale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul județului”, a menţionat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al CJSU Bihor.

În sprijinul pompierilor au intervenit poliţişti, jandarmi, membri ai serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă și specialişti ai societăţii Electrica.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana