Distracţie de elev: vizionare de filme erotice la şcoală

Data publicării:
scoala-55763

"Elevii au folosit un limbaj neadecvat, gesturi obscene, iar în timpul orelor au folosit telefonul mobil în scopul de a naviga pe internet." declara Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor

Navigare pe internet care se oprea constant la site-urile pornografice. Iar vizualizarea momentelor erotice şi mimarea lor nu s-a rezumat la o singură oră, ci se prelungea şi în pauze. Situaţia petrecută la colegiul Emanuil Gojdu din Oradea a ieşit la iveală doar după ce fiul inspectorului general i-a dezvăluit totul tatălui său. A recunoscut că uneori şi el a luat parte la asemenea activităţi, lucru care, pe lângă scăderea notei la purtare, i-a atras antipatia colegilor. Aceştia se înţeleseseră să nu sufle un cuvânt părinţilor sau profesorilor. "Ştiam de la început că va exista o reacţie a colegilor care atunci când spui eşti catalogat drept trădător sau cel care a divulgat anumite lucruri. Unii participă în mod voluntar pentru a fi acceptaţi în grup". spune Daniel Negrean, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Imediat ce şeful inspectoratului şcolar a cerut verificarea situaţiei din şcoală, conducerea colegiului a luat măsuri. "Am scos la iveală adevărul şi abaterile elevilor, am aplicat regulamentul şcolii, acei elevi au fost sancţionaţi şi un profesor." sustine prof. Viorel Mititean, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea.

Mai precis, dascălul s-a ales cu o mustrare scrisă, trei elevi au nota scăzută la purtare, iar unul dintre ei a fost mutat disciplinar în altă clasă. Psihologul şcolii a început să stea de vorbă cu copiii din clasa în care au avut loc incidentele. "Au fost consiliaţi privitor la caracteristicile corespunzătoare adolescenţilor, la problemele cu care se pot întâlni, vor fi consiliaţi pe probleme legate de sexualitate." afirma Mihaela Mincic, psihologul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea.

Conducerea şcolii a înăsprit regulamentul de ordine interioară, astfel încât elevii vor fi supravegheaţi mai atent şi în pauze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri