Sari la conținut

FOTO. Peste 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, capturate la graniţa de nord

Trei capturi de ţigări de contrabandă au reuşit în ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei. Cele peste 30.000 pachete proveneau din Ucraina şi urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România. Într-unul din cazuri, suspecţii au fugit de oamenii legii şi, după ce au fost implicaţi într-un accident, au abandonat maşina.

5

Cea mai mare cantitate de ţigări de contrabandă a fost descoperită miercuri, într-o maşină înmatriculată în Franţa, pe care poliţiştii de frontieră au încercat să o controleze. Însă şoferul nu a oprit la semnalele oamenilor legii şi s-a îndreptat în viteză spre localitatea Bistra, judeţul Maramureş.

„Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată. Pe timpul deplasării conducătorul auto a pierdut controlul volanului oprindu-se intr-un imobil de pe marginea drumului. Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări”, a transmis subcomisarul Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Poliţiştii de frontieră au descoperit în colete nu mai puţin de 14.860 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 174.000 de lei.

În aceeaşi zi, lângă frontiera cu Ucraina, în zona Sectorului PF Brodina, din judeţil Suceava, au fost găsite 5 colete cu aproape 12 mii de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Acestea valorau 139 de mii de lei şi au fost confiscate.

Alte câteva mii de pachete de ţigări fără acte au fost găsite, joi noaptea, într-o maşină cu care doi tineri cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, încercau să intre în ţară prin vama Petea.

„A fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușa culisantă, în pereții laterali precum și într-un loc special amenajat în podeaua mașinii, cantitatea de 3.454 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Țigările, în valoare de peste 41.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 32.500 lei a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor”, a detaliat subcomisarul Radu Lungu.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Poliţia de Frontieră