Sari la conținut

Încă o promisiune pentru podul Densuşianu

"Podul a fost lăsat în paragină de mai bine de trei ani. Se circulă pe o singură parte a podului, pe ambele sensuri ceea ce face ca traficul să fie infernal", a observat reporterul Digi24 Oradea Diana Grad.

Situaţia îi nemulţumeşte pe şoferii care trec zilnic pe acest pod. Sătui de promisiuni, ei au încetat să Mai spere că în acest an vor putea circula normal în zonă.

"Îl face, îl repară, iar îl repară."

"Problema este să nu rămână vreo maşină defectă. S-au mai întîmplat cazuri când a mai rămas cate unul foarte deştept fără benzină şi atunci vă daţi seama ce rezultă."

Autorităţile judeţene dau asigurări că lucrările vor fi reluate în curând, chiar dacă deja de-a face cu întârzieri. Licitaţia care trebuia să se finalizeze în această săptămână a fost amânată, deoarece Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a cerut constructorului câteva detalii tehnice. Acestea trebuie precizate până pe 2 octombrie.

"Se atribuie licitaţia, conform legii, undeva în luna octombrie - din acest punct de vedere anul acesta şi primele luni din 2015 sunt, nu compromise, dar e destul de greu să crezi că se va putea lucra ceva", este de părere Claudiu Pop, prefectul Bihorului.

La aproximativ un kilometru distanţă, primăria a reuşit să construiască de la zero Podul Sovata. Pe lângă acesta, la începutul anului viitor va fi inaugurat podul Macho, în zona Dragoş-Vodă.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constatin Gheorghiţă, Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă