Sari la conținut

Invitaţii lui Ion Ţiriac au ajuns pe domeniul de la Balc

Primul care a ajuns în Bihor a fost Ion Ţiriac, care a aterizat în această după-amiază pe aeroportul din Oradea. La scurt timp au sosit şi alţi invitaţi. Printre ei, Stefano Ricci, proprietarul celui mai mare magazin de modă din lume, şi Arpad Sarkany, şeful celei mai mari firme de partide de vânătoare din România.

"Este o bună ocazie să revedem prieteni vechi și o partidă de vânătoare este o celebrare a prieteniei", a declarat Stefano Ricci.

Arpad Sarkany: "După cum îl cunoaștem noi pe domnul Țiriac, o să fie la aceleași standarde mari și cu același profesionalism organizat. Oamenii vin să se relaxeze, să se întâlnească între ei, să-și mențină prietenia."

După ora 17 pe domeniul de la Balc a ajuns şi prinţul Sturdza, un invitat nelipsit de la vânătoarea de mistreţi.

"Foarte bine organizat. Străinii care vin sunt încântați de obicei. Totul e foarte bine. Așa cum face domnul Țiriac - totul foarte bine. Sunt multe vânători în ţarcuri, asta este de departe cea mai bună, că nu ai impresia că eşţi într-un ţarc. Sunt numai mai mulţi mistreţi", a remarcat prinţul. (foto jos)

Arsenie Maroșan, primarul comunei Balc: "Oamenii sunt mândri că avem în comună acest fond de vânătoare și, în afară de asta, ne vizitează comuna atât domnul Țiriac, cât și invitații dânsului."

Doar că localnicii au alte aşteptări de la bogaţii Europei.

"Cum vin așa și pleacă, dar niciunul nu se gândește să facă drumurile, deoarece prin sat îți rupi gâtul dacă mergi."

"El face ce vrea: animale sunt ale lui. Vedeți și acasă că, porcii dacă se sporesc, oamenii taie porci. Vânătoarea asta ne aduce și unele beneficii în sat."

Vânătoarea va începe sâmbătă dimineaţă, după ora 6, când gonaşii tocmiţi din sat vor intra pe domeniu.

Reportei: Gabriel Bonaciu, Bogdan Costea
Operatori: Gabor Szilagyi, Rezmuves Robert
Editor web: Adrian Laboş