Sari la conținut

MARAMUREŞ. O elevă a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost lovită de un coleg

Incidentul a avut loc luni dimineaţă, într-o clasă a şcolii gimnaziale "Nicolae Iorga" din Baia Mare. În pauza mare, fata i-ar fi aruncat penarul colegului la gunoi, fapt care a stârnit furia elevului.

"Băiatul a lovit-o, cu pumnul se pare, de două ori în abdomen şi cu genunchiul pe fetiţă. Colegii nu au sesizat, pentru că a durat puţin disputa, nici copiii nu au alertat profesorii de serviciu", spune Mihai Boloş, directorul şcolii "Nicolae Iorga" din Baia Mare.

Pentru că se simţea rău, fata a fost lăsată să plece acasă de la ore. Spre seară, din cauza durerilor abdominale, eleva a fost dusă la spital.

"Fetiţa a fost operată luni noaptea, diagnosticul principal este leziune a corpului pancreasului, iar medicii au decis că este mai bine să facă transferul ei într-un spital universitar. De aceea, în cursul zilei de astăzi fetiţa a fost transferată la spitalul Marie Curie din Bucureşti", a precizat Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean "Constantin Opriş" Baia Mare.

Incidentul a intrat în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, care au început o anchetă penală.

"Agresiunea a avut loc între minori care nu răspund penal şi în urma ei a rezultat rănirea gravă, adică punerea în pericol a unei persoane minore", a declarat Florin Tohatan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

"Conducerea şcolii a dat unele amănunte vizavi de aceasta, ne-a trimis nouă Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş o informare", a precizat Vasile Ban, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Maramureş.

Psihologii consideră că acest tip de comportament este un efect al violenţei de care sunt înconjuraţi adolescenţii.

Elevul bătăuş riscă scăderea notei la purtare şi mutarea la o altă instituţie de învăţământ. Asta deoarece, conform legii, exmatricularea nu poate fi aplicată în cazul elevilor de gimnaziu.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Krisztian Kosa
Editor web: Adrian Laboş