O fetiţă de şapte ani are nevoie de ajutor

Data publicării:
fetita-39431

Pentru Denisa întreaga copilărie a stat sub semnul bolii. Afecţiunile grave ale inimii, dar şi cele neurologice şi fizice au ţintuit-o pe paturile spitalelor luni întregi.

"La vârsta de un an Denisa şi-a pierdut cunoştiiţa şi a fost şapte ore la resuscitare, a ajuns la cardiologie şi atunci am aflat ca e foarte bolnava." povestesteElena Mundrucz, mama Denisei.

De atunci copila a trecut prin mâinilor mai multor medici: de la cei de familie, psihiatri, internişti până la cardiologi. A fost diagnosticată cu o malformaţie severă a inimii, cu retard fizic şi psihic, iar corpul ei nu a mai luat în greutate de când avea un an. " Fetita mea ar trebui sa aiba acum 22-23 de kilograme, insa ea cantareste numai 10." spune mama copilei.

Micuţa are nevoie lunar de medicamente în valoare de 1000 de lei, în condiţiile în care toate veniturile familiei depasesc cu putin aceasta suma. Din cauza lipsurilor, Denisa a fost privată de medicamentele vitale, iar starea ei se înrăutăţeşte pe zi ce trece. "Nu le-am cumpărat. Două, trei siropuri pot să îi dau, vitamine, dar medicamentele pentru ea nu pot. " sustine mama Denisei.

"Strângem fonduri pentru ea. Avem nevoie de două-trei mii de euro, cel puţin, pentru a o ajuta să meargă în străinătate." afirmaDorel Puchianu, directorul coordonator al Asociaţiei Piticot.

Denisa e mezina familiei Mundrucz. Mai are o soră de 11 ani şi trei fraţi de 14,16 şi 20 de ani. Toţi speră ca fetiţa să se vindece şi să poată merge cu ei, la şcoală.

"Să fie bine sora mea." e dorinta Giselei Mundrucz, sora Denisei.

Cei care vor să o ajute pe Denisa pot să facă donaţii în contul asociaţiei Piticot:cont bancar RO82BTRL00501205i98626XX cu specificaţia donaţie pentru DENISA MUNDRUCZsau pot cere informaţii la numărul de telefon 0728 572 879.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri