ORADEA. Garaje demolate pentru a face loc parcărilor

Data actualizării: Data publicării:
locuri parcare garaje

Garajele construite între blocurile din Oradea vor dispărea în câţiva ani. O spun autorităţile locale care vor să le desfiinţeze pe măsură ce contractele de concesiune vor expira. În locul lor vor fi amenajate parcări, spun edilii. Măsura este luată în contextul în care, statistic vorbind, la fiecare trei maşini din Oradea le revine un loc de parcare.

În Oradea sunt contabilizate aproape 900 de garaje, majoritatea în zone de blocuri ale oraşului. Pe măsură ce contractele de concesiune expiră, Primăria vrea să demoleze construcţiile şi să amenajeze locuri de parcare de domiciliu. Anul acesta vor expira 61 de astfel de contracte. Măsura este privită diferit de localnici.

"Care (garaje - n.n.) sunt STAS, care arată bine nu ar trebui demolate."

"Sunt făcute unul de un fel, unul de altul, mai bine să fie ordine şi curăţenie, să arate mai frumos."

"Ideea este una simplă. În locul a două garaje încap trei locuri de parcare. Chiar dacă au fost unele mici deranjuri pentru deţinătorii de garaje la început, după ce au fost amenajate aceste locuri de parcare toată lumea a fost mulţumită", spune Florin Birta, viceprimar al Oradei

Necesitatea de a amenaja noi locuri de parcare este cu atât mai mare, cu cât numărul maşinilor din oraş este în creştere. În Oradea sunt înregistrate 79 de mii de vehicule, pentru care sunt disponibile 24 700 de locuri de parcare.

"Nu sunt suficiente locuri. De aceea se şi ridică multe maşini, pentru că oamenii nu au unde parca", spune un şofer.

"Foarte puţine parcări sunt în Oradea, maşinile sunt foarte multe, străzile nu sunt făcute pentru atâtea maşini. Nouă, pietonilor, nu ne place că se parchează pe trotuare."

"Poliţiştii locali răspund zilnic la aproximativ 15 sesizări telefonice privind parcările de domiciliu, respectiv locurile de parcare ocupate de către cetăţeni care nu deţin abonamente valabile în acest sens. Astfel, începând cu anul 2017, la dispeceratul Poliţiei Locale Oradea au fost înregistrate aproximativ 1800 de sesizări", a confirmat Monica Ambro, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

Anul acesta Primăria Oradea va amenaja 1500 de noi locuri de parcare între blocuri.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri