Patrule pentru siguranța ornamentelor de Crăciun

Data publicării:
paza

Reprezentanții administrației orădene susțin că au luat această decizie în urma deselor acte de huliganism din trecut. În ultimii doi ani, 8 persoane au fost prinse în timp ce distrugeau ornamentele și au fost amendate cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei.

Astfel, polițiștii locali au primit o nouă misiune: „asigură ordinea şi liniştea publică 24 de ore din 24 în parcurile şi zonele din municipiul Oradea unde sunt montate ornamente şi instalații electrice", confirmă Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

"Nu cred că este un motiv de civilizaţie să aibă ei grijă de bunurile de care noi, orădenii, ar trebui să avem grijă. Dar măcar te simţi şi în siguranţă în parc", spun localnicii.

Poliţiştii patrulează de-a lungul aleilor pentru a împiedica furturile sau distrugerea beculeţelor sau ghirlande luminoase care decoreză acum mai multe parcuri şi străzi din Oradea.

„Zonele în care vom găsi cele mai multe instalaţii sunt Parcul 1 Decembrie, zona primăriei, Piaţa Unirii și zona pietonală", spune Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Primăria trebuie să asigure pe parcursul sărbătorilor de iarnă integritatea tuturor instalaţiilor oferite municipalităţii cu titlu gratuit de firma de iluminat public.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiţă
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri