Sari la conținut

Primăria Oradea organizează a treia licitaţie pentru parcarea din Strada Independenţei

Parcarea din Strada Independenţei ar trebui să aibă 400 locuri, iar amenajarea ei va costa peste 26 de milioane de lei. După ce primele două licitaţii au eşuat, Primăria încearcă din nou să găsească un constructor.

"Suntem în procedură de achiziţie publică pentru realizarea subterane de pe Strada Independenţei. A mai existat două proceduri de achiziţie care au fost anulate din cauza faptului că ofertele depuse atunci au fost declarate neconforme", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Chiar dacă va fi desemnat un câştigător, acesta nu se poate apuca de lucru până când malul Crişului Repede nu va fi consolidat. Însă, lucrările stagnează de ani buni, din cauza lipsei de fonduri.

"Alocările de la buget au venit foarte-foarte greu şi sume foarte mici, astfel încât lucrările n-au putut să avanseze. Administraţia Bazinală de Apă Crişuri are promisiuni din partea Ministerului ca din acest an vor intra fondurile", susţine Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al Administraţiei de Apă Crişuri.

Este vorba despre aproape 7 milioane de lei, bani cu care vor fi terminate lucrările de consolidare a malului.

Ofertele pentru construcţia parcării trebuie depuse până în 9 iulie, când va fi stabilit şi câştigătorul. Conform proiectului, deasupra parcării subterane va fi amenajată o zonă de plimbare şi agrement.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

editor web: ADrian Laboş