Sari la conținut
News Alert

Protest împotriva corupției, la Oradea

Aproximativ 30 de orădeni au protestat sâmbătă seara în Piața Unirii față de actuala guvernare. Au fluturat steaguri, au avut pancarte și au strigat lozinci. În același timp, membrii asociației Oradea Civică au strâns semnături pentru inițiativa "Fără penali în funcții publice". Proteste similare au fost în majoritatea orașelor mari din țară.

Protestatarii au venit în centrul Oradei, sâmbătă, la ora 18:30. Au adus steaguri și pancarte și au scandat lozinci împotriva corupției și a PSD.

"Pesediștilor, domnule Dragnea, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Ciordache, Firea și toți ceilalți pesediști trădători de neam și țară, în doi ani de zile veți dispărea. Abia așteptăm alegerile parlamentare din 2020!"

"Nu vom renunța niciodată până când țara asta nu va fi cu adevărat liberă, până când nu ne vom ancora cu toții înspre Vest și nu înspre Est."

Membrii asociației Oradea Civică au strâns semnături pentru inițiativa cetățeanească lansată de USR, "Fără penali în funcții publice".

"Atâta timp cât avem penali care conduc în funcții publice, funcții importante în țara asta, nicio speranță nu avem de mai bine sau viitor pentru copii."

"Ce este revoltător: mie, dacă vreau să mă angajez ca o simplă gestionară, îmi cere cazier judiciar care nu trebuie să conțină nimic...iar ei... Iar ei gestionează o țară întreagă, asta este revolta mea!"

"Este o acțiune pe care o susținem. Noi, Oradea Civică, îi încurajăm pe cetățeni să semneze această acțiune cetățească."

Proteste similare au avut loc în București și în majoritatea orașelor mari din țară.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă