Reacţia CJ Bihor după protestul actorilor: "Salariile au fost mărite cu 50% şi cu 20%"

Data publicării:
Teatru_Oradea
foto: Wikipedia

Consiliul Judeţean Bihor a reacţionat azi, printr-un comunicat de presă, faţă de protestul angajaţii Teatrului Regina Maria.

Teatru_Oradea
Teatrul "Regina Maria" Oradea - foto: Wikipedia

Reprezentanţii administraţiei judeţene spun că memoriul actorilor a fost depus cu doar câteva ore înainte de protestul de miercuri.

În plus, arată cei din CJ, toţi salariaţii teatrului şi cei ai Filarmonicii de Stat au beneficiat începând cu 1 februarie 2017 de majorări salariale. Acestea sunt de 50% pentru artişti şi de 20% în cazul personalului administrativ şi de conducere.

"Aceste cheltuieli de salarii în plus, care la nivelul celor trei instituții de cultură se situează anual la nivelul de 6 milioane de lei au fost suportate exclusiv din bugetul propriu (bugetul local), un efort financiar semnificativ pentru Consiliului Județean Bihor", se arată în comunicatul CJ Bihor, semnat de purtătorul de cuvânt al instituţiei Adrian Simon.

Potrivit administraţiei Bihorului, diferenţele dintre salariile angajaţilor celor două instituţii sunt - în mare măsură - de doar 1,1 % .

"Salariul de bază mediu al unui actor la Teatrul ”Regina Maria”, la sfârșitul anului trecut a fost 2386 lei, iar după 1 februarie 2017 a ajuns la 3579 de lei. În comparație, un artist instrumentist de la Filarmonică a avut un salariu brut mediu de 2413 lei, care după majorările salariale a crescut la 3620 de lei", susţin reprezentanţii CJ Bihor.

Diferenţe mari sunt în cazul maeştrilor de concert şi dirijorilor.

"Sperăm ca toate probleme privind discrepanțele din sistemul de salarizare să fie rezolvate de noua lege a salarizării unitare, care a fost recent adoptat de Parlamentul României, în data de 6 iunie 2017", se arată în încheierea comunicatului administraţiei judeţene.

Redactor: Claudiu Mihuţ
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri