Sari la conținut

Reprezentanţii a două firme din Oradea, reţinuţi pentru evaziune fiscală de 7 milioane de lei

Anchetatorii au informaţii potrivit cărora cei doi orădeni ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale firmelor pe care le reprezentau facturi fictive de la societăţi fantomă. În plus, ca să nu plătească taxe către stat, ar fi simulat livrări de marfă către firme din Ungaria.

Toate aceste fapte au fost comise în anii 2012 şi 2013, susţin poliţiştii de investigare a fraudelor.

Pe 1 septembrie, 40 de poliţişti de la serviciile de Investigare a Fraudelor şi Operaţiuni Speciale au făcut 10 percheziţii în Oradea la domiciliile celor doi şi în mai multe imobile.

"În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au descoperit şi ridicat documente contabile ale firmelor implicate, cinci laptopuri, cinci harduri PC, patru sisteme de calcul, token-uri, memory stick-uri, precum şi 15.000 euro, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul adus bugetului de stat depăşeşte 7 milioane de lei, spun anchetatorii, care au colaborat cu specialişti din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea. Cei doi reţinuţi vor fi duşi la Tribunalul Bihor, unde magistraţii vor decide dacă îi vor aresta sau nu.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă