Sari la conținut

România, promovată cu meşteri populari la târgul de turism de la Viena. Oradea s-a prezentat "Capitala Art Nouveau şi a băilor termale din România"

Delegaţia României a avut la dispoziţie 130 de metri pătraţi ca să-şi prezinte oferta turistică. Străinii primit pliante, broşuri şi au vizionat clipuri despre cu cele mai importante destinaţii din ţară.

"Străinii care vin la standul României pot vedea o demostraţie de sculptură în lemn făcută de un meşter popular din Argeş. O astfel de lingură de lemn de exemplu costă 15 euro", a aflat Florina Fofiu, reporter Digi24 Oradea.

"Sunt foarte încântaţi, stau până termin piesa, sunt curioşi să vadă cum le prelucrez. Unii cumpără piese ca să le folosească, alţii de decor", spune Ioan Rodoş, meşter popular.

La târgul de turism au ajuns şi costumele din Ţara Oaşului, dar în miniatură.

"Foarte multe poze le-au făcut, chiar le-au şi cumpărat, deşi nemţoaicele sunt mai grijulii cu bănuţii", a observat Ana Mare, meşter popular.

Bihorenii au încercat să-i convingă pe austrieci...

...să încerce apa termală de la Băile Felix.

"Mizăm pe aceste două atuuri: pe partea de termalism pentru relaxare şi sănătate şi pe partea culturală - anume arhitectura Art Nouveau din Oradea", a explicat Ovidiu Mureşan, viceprimarul Oradei.

"Este un crâmpei din Oradea ceea ce noi promovăm şi pentru ei este interesant. De asemenea, rămâne brandul Băile Felix cu tot ce înseamnă partea de tratamente balneare, care sunt cele mai interesante", susţine Eduard Florea, administratorul public al municipiului.

"Fiica mea a fost în România anul trecut şi plănuiesc să merg şi eu în România poate anul acesta sau anul viitor."

"Cred că este adevărată povestea despre castelul contelui Dracula."

"Cred că vinul acesta este din Transilvania. Ştiu că România are o mare care se numeşte Marea Neagră. Cu siguranţă, în următorii ani voi vizita România."

"Le povestim că este o ţară foarte frumoasă, o ţară uşor accesibilă, cu un raport calitate-preţ foarte bun", susţine Simion Giurca, şeful biroului de promovare turistică a României în Austria.

La târgul internaţional de turism de la Viena au participat 700 de expozanţi din 70 de ţări.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş