Sari la conținut

S-a deschis Târgul de Crăciun de la Oradea

Cea de-a doua ediţie a Târgului de Crăciun din Oradea și-a deschis miercuri seară porțile într-un decor de poveste, o dată cu aprinderea luminilor de sărbători din oraş. De la căsuțele amenajate în Piaţa Unirii, locul care găzduiește pentru prima dată acest eveniment, doritorii pot cumpăra preparate tradiționale, vin fiert, dulciuri sau bijuterii. Târgul va fi deschis până pe 31 decembrie.

lumini de sarbatori Oradea 2016 (4)

Peste 5.000 de orădeni, potrivit unor estimări, au așteptat mai bine de o oră deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Unirii. Spectacolul a început la ora 18, atunci când viceprimarul Florin Birta, alături de mai mulți copii,  a numărat secundele rămase până la aprinderea luminilor de sărbători.

6

"În zona centrală autoritățile au montat 40 de căsuțe de unde cei interesați își pot cumpăra produse tradiționale, mâncare sau vin fiert. Tot aici a fost amenajat un carusel, dar și atelierul lui Moș Crăciun care va ajunge la Oradea pe 24 decembrie", a aflat Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea.

"Noi venim de câțiva ani și am văzut tot progresul de aici, e superb", spune un localnic.

"E o zonă care a fost gândită pentru astfel de evenimente; în orice oraș din lume târgul de sărbători are loc în centrul lui. Sigur că Oradea este un oraș bogat, cu o istorie bogată, așa că avem mai multe locații de acest gen, de aceea începând cu data de 2 decembrie și Cetatea Oradea va găzdui evenimentul "Tradiții ale sărbătorilor de iarnă", a explicat Mihai Jurca, directorul Asociației de Promovare a Turismului din Oradea și Regiune.

Supriza din acest an este patinoarul amplasat în punctul zero al orașului. Acesta este luminat, măsoara 30 de metri lungime și 15 lățime și a fost luat cu asalt de tineri încă din prima oră de funcționare.

"Îmi place foarte mult să patinez, parcă aș zbura, mă simt foarte bine."

"E foarte frumos, chiar dacă este prima dată când mă dau cu patinele; am căzut de trei ori, dar sunt în regulă."

Tot în Piaţa Unirii a fost montată şi tradiţionala iesle a Naşterii Mântuitorului. Târgul va fi deschis timp de o lună, între orele 14 şi 21 (de luni până joi) şi de la ora 12 la ora 22 (de vineri până duminică) până pe 31 decembrie, când cei prezenți vor admira și tradiționalul foc de artificii din noaptea dintre ani.

Până atunci, orădenii vor avea ocazia să vadă pe scena amplasată în centrul orașului artiști precum Andra, Elena Gheorghe sau Proconsul. În acest an municipalitatea a investit în Târgul de Crăciun aproximativ 70.000 de euro.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi
Foto: Primăria Oradea