SATU MARE. Tabără de arheologie pentru copii, la Medieşu Aurit

Data publicării:
tabara arheologie

În echipã. Așa au muncit 44 de elevi din București pe șantierul arheologic de la Medieșu Aurit. Împãrțiți în patru grupe, elevii au fãcut sãpãturi în cãutare de cioburi provenite de la vechi vase de ceramicã.

"Au la dispoziție tot ce înseamnă arheologie: toate uneltele posibile - lopată, șpaclu, pensule și bilețele până la partea de documentare. Au făcut și câteva poze. Câțiva dintre ei au învățat să deseneze material arheologic", spune Marius Ardeleanu, organizator al taberei de arheologie.

"Este foarte frumos și sunt foarte multe lucruri de făcut și de descoperit."

Dorin Teodor Motohon, profesor de istorie la Școala nr. 149 București, a observat că elevii s-au implicat în toate activităţile propuse de organizatori: "Au învățat să lucreze în echipă, au descoperit tainele arheologiei, au cunoscut oameni noi."

Pe lângã sãpãturile arheologice, în tabara organizatã la Cuptoarele Dacice elevii au parte și de ateliere mesteșugãrești de fierãrie dacicã, de țesut ori de olãrit. "La început a fost mai greu, dar după câteva vase am început să mă descurc mai bine", recunoaşte un copil.

Toate fragmentele gãsite de elevi în timpul sãpãturilor vor fi preluate de arheologii din Satu Mare spre a fi prelucrate. Lucrãrile realizate în cadrul atelierelor mesteșugãrești vor fi prezentate într-o expoziție la sediul Muzeului Județean din Satu Mare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri