Sari la conținut

Seară de cultură la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea

A fost o seară încărcată de istorie și cultură la biblioteca Colegiului Național "Emanuil Gojdu", recent reamenajată pentru a putea fi mai accesibilă elevilor. Cu un fond de carte de aproximativ 30 de mii de volume, biblioteca funcționează în același spațiu de peste trei decenii.

Miercuri seara, aceasta a găzduit o întâlnire a mai multor oameni de cultură și istorici care au vorbit despre rolul colegiului orădean de-a lungul celor aproape o sută de ani, dar și despre câțiva dintre cei mai cunoscuți absolvenți ai școlii.

Au fost amintiți și urmașii Marii Uniri, cei care au participat la Marea Adunare din 1 Decembrie 1918.

Cristina Pușcaș, istoric: "În Anul Centenarului este o onoare pentru istorici de-a cunoaște și a-i promova pe acești urmași ai Marii Uniri. Suntem înconjurați de o serie de personalități care au participat și au contribuit la Unirea Transilvaniei cu România din acea perioadă."

Sorin Șipoș, istoric: "Oradea și Bihorul au fost pe tot parcursul Evului Mediu, căi de comunicare pentru tot ceea ce era valabil și de valoare din Spațiul European."

Florin Nicoară, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea: "Noi o să ne străduim să organizăm astfel de evenimente și pe viitor pentru că sunt foarte mulți gojdiști autori de cărți."

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă