Sari la conținut
News Alert

Subiecte accesibile la prima probă, la limba română, a Evaluării Naţionale

Pe cât de speriați au fost înainte de examen, pe atât de bucuroși au ieșit elevii din sălile unde a avut loc proba de limba română. Subiectele au fost accesibile, spun şcolarii. Cea mai ușoară li s-a părut compunerea care a avut ca temă prezentarea unei întâmplări petrecute într-o zi de sărbătoare.

"Eu am ales să scriu despre o sărbătoare din timpul verii, Adormirea Maicii Domnului, și sper că o să fie totul bine."

"- Crăciunul.
- De ce?
- Pentru că îmi plac cadourile și am scris despre zăpadă și despre când am fost la bunici."

Alţii au ales să scrie despre "ziua mea. Am ales o sărbătoare pe jumătate reală, pe jumătate imaginară, că nu tot ce s-a întâmplat acolo e real și așa am reușit să scriu o compunere un pic altfel".

"Am ales sărbătoarea Învierii Domnului deoarece anul ăsta a căzut fix de ziua mea și m-am gândit să fie ceva mai special."

Emoțiile nu s-au terminat, pentru că elevii vor fi toată săptămâna sub presiunea examenului şi sub supravegherea camerelor video.

"Am pregătit sălile, fiecare este prevăzută cu camere de supraveghere. Am atenționat conform metodologiei că nu au voie să intre în săli cu cărți, caiete, instrucțiuni sau alte mijloace de comunicare, inclusiv telefonul mobil", susţine Florian Hava, președintele unei comisii.

"În acest an la examenul de evaluare națională, în județul Bihor s-au înscris 4936 de elevi, iar centrele în care se vor desfășura aceste examene sunt în număr de 134", a detaliat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Evaluarea națională continuă marţi cu proba la limba și literatura maternă. Miercuri, elevii vor susține proba de matematică.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă