Teatru la un mall din Oradea

Data publicării:
teatru mall

Agitația din centrul comercial s-a oprit parcă atunci când luminile s-au stins, iar actorii au intrat pe scenă. Spectatorii așteptau nerăbdători să vadă cum se desfăşoară o piesă jucată într-un mall din oraș.

"- Dă-mi și mie un pahar de... de...
- De ce ?
- De apă!"

Absorbiţi de acţiune şi de jocul artiştilor, spectatorii au și uitat că nu sunt într-o sală adevărată de spectacol. La final cei trei actori au fost aplaudati minute în şir.

"O piesă bună, pe placul oricui, pentru orice vârstă, mie mi-a plăcut."

"O piesă de teatru tot o piesă de teatru e."

Actorii recunosc că piesele jucate în spațiile neconvenționale reprezintă o adevărată provocare. Ei trebuie să facă şi munca persoanelor din spatele scenei.

"Știi ce înseamnă să cari o ladă, să bați un cui, să montezi luminile, să fii prezent la ora la care ai spus că vei fi. Să fim și mașiniști, actori, sufleori, să știm să facem și lumini", spune Ioana Dragoș Gajdo, actriță.

"Am mai jucat în diverse spații, cafenele, afară pe scene mobile", povesteşte Șerban Borda, actor. "Pentru un actor e interesant pentru că noi coborâm spre public, mergem noi să jucăm mai aproape de consumatorul de teatru."

Este și motivul pentru care reprezentanţii mall-ului au hotărât să organizeze timp de câteva luni spectacole în colaborare cu actorii Teatrului Regina Maria.

"Este un proiect dedicat adulților cât și copiilor , este total gratuit, îi așteptăm în fiecare sâmbătă cu piese de teatru de la ora 11 și de la ora 17", a detaliat Andreea Stan, specialist marketing.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri