Sari la conținut

Tensiuni continue în Consiliul Judeţean Bihor

Blocajul din Consiliul Judeţean Bihor continuă. Consilierii PNL au refuzat şi marţi să voteze validarea consilierului PSD, astfel că egalitatea din CJ se menţine. PSD şi UDMR sunt în continuare la mâna liberalilor, fără de care nu pot vota nici un proiect de hotărâre.

Scurtul program de colinde susţinut de mai mulţi copii de la câteva şcoli din Bihor nu a reuşit să pună capăt conflictului dintre Putere şi Opoziţie. Au ieşit scântei încă de la primul punct al ordinii de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Bihor, cel al validării mandatului noului consilier PSD.

"De câteva luni nu se votează materialul. Poate domnii de la PNL ne spun acum care este noul motiv", a precizat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

"Postul actual nu este liber deoarece este o contestaţie în instanţă şi din ce ştim noi în 7 ianuarie există un proces, o dezbatere la instanţă iar până la stabilirea eligibilităţii postului mai este drum lung", a spus Dacian Foncea, consilier judeţean PNL.

Răspunsul consilierilor PNL a fost contracarat de conducerea Consiliului Judeţean.

"Judecata pe fond cu Prefectura este o utopie, să nu spun o prostie - pentru că Prefectura nu poate să nu ia act de solicitarea unui partid care spune că persoana nu mai este mebru conform legii declară vacant acest loc, deci locul e vacant", a declarat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

"Şi eu consider că ar trebui să fie un lucru normal ca să intre următorul consilier la această masă pentru că nu asta este metoda prin care trebuie creat o egalitate sau o variantă prin care se pot negocia nişte probleme", a precizat Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a acuzat Opoziţia locală că face un abuz.

"Eligibilitatea domnului Szatmari nu cred că poate fi pusă la îndoială. Este următorul pe listă, nu are nici o restricţie, nu este condamnat, nu este incompatibil, nu are nici o problemă de acest tip. Doar trageţi de timp, doriţi să sabotaţi activitatea CJ, cum faceţi de un an şi jumătate vă doresc cât mai puţin succes."

Discuţiile dintre cele două tabere au continuat şi pe tema bugetului instituţiei pentru anul următor.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Norbert Hegedus