Sari la conținut

VIDEO. O maşină şi o clădire au ars în două incendii produse în Satu Mare

Un autoturism a fost distrus şi o clădire a fost cuprinsă de flăcări în două incendii separate produse în noaptea de miercuri spre joi în municipiul Satu Mare. Evenimentele s-au produs la o distanţă de trei ore unul de celălalt.

Primul incident semnalat pompierilor de la ISU Someş a avut loc puţin după ora 2, când a fost anunţat producerea unui incendiu la un autoturism. Un echipaj de la Detaşamentul Satu Mare a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite, însă în urma evenimentului au ars materialele combustibile din compartimentul pasagerilor, compartimentul motor și două anvelope, autoturismul fiind avariat în proporție de 80%”, a transmis maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Pompierii fac cercetări ca să afle cauza care a stat la originea acestui incendiu.

Spre dimineaţă, în jurul orei 5:49, a fost anunţat al doilea incendiu, la o clădire administrativă a unei firme care are ca obiect de activitate producția de mobilier. Mai multe echipaje ale pompierilor au fost trimise de urgenţă în zonă.

„La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la partea superioară a imobilului. Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile aflate în încăperi”, a explicat maiorul Pop.

Focul a distrus mobilierul din birouri, acte și documente, bani și tavanul din scândură al imobilului. În plus, au fost afectate acoperișul din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 metri patrați, cinci geamuri, patru uși din termopan și aparatură electrocasnică.

Primele date ale investigaţiei au arătat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric la un frigider defect.

Editor: Adrian Laboş
Foto: ISU Someş