Sari la conținut

VIDEO. Scandal la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei. Părinţii s-au revoltat şi cer explicaţii

După ce au văzut rezultatele, părinţii s-au revoltat.

"Au fost eliminaţi copii de 10 şi au luat bacul ăia de la seral, au luat bacul cei care sunt proşti şi care au fost corigenţi! De ce nu iau cataloagele de patru ani de zile să vadă fiecare elev?"

Elevii eliminaţi sunt acuzaţi că au copiat în timpul probelor scrise, iar dovadă, spun inspectorii de la Ministerul Educaţiei, ar fi imaginile surprinse de camerele de supraveghere din sălile de clasă. Tinerii neagă că ar fi trişat la examen: "Nu m-a prins nimeni cu fiţuica, n-am avut nicio fiţuică."

"La noi în clasă nu am observat nimic neobişnuit. Nu am avut voie nici să întoarcem capul, nimic. Riscam să fim daţi afară."

Părinţii s-au revoltat şi s-au adunat în clădirea colegiului, cerând explicaţii. Ei au solicitat să li se arate imaginile de pe camerele de supraveghere.

"Vreau să văd pe camera din ce cauză l-a eliminat. După ce se dau examenele, se controlează camerele, nu lucrările. Facem contestaţie, cum să nu", susţine mama unui elev.

Alt părinte a mers, cale de peste 80 de kilometri, direct la sediul IŞJ Bihor: "În cazul meu, al fiicei mele, este absolventă cu media 10, da? Are oricum și la examenul de Bacalaureat peste tot, peste media 9. O să ne adresăm instanțelor, pentru că așa ceva nu este posibil. Nu a copiat, nu a discutat cu alți elevi."

Mai mulţi părinţi au semnat şi o petiţie prin care cer, printre altele, chiar şi reluarea examenului de Bacalaureat.

Reporter: Anca Deac
Imagini: Alexandru Nyulas
Editor web: Adrian Laboş