Sari la conținut

Weekend plin la frontiera de vest. O mașină căutată în Polonia și doi urmăriți, prinși la Borș

Un autoturism dat în consemn de autoritățile din Polonia a fost găsit de polițiștii de frontieră din Vama Borș. În același punct de trecere a frontierei au mai fost prinși doi cetățeni români dați în urmărire pentru comiterea unor infracțiuni.

masina gasita Borsfoto: ITPF Oradea

Autoturismul Audi A6 a fost descoperit vineri seara, când în vama Borș a intrat dinspre Ungaria un tânăr de 24 de ani, din Mureș. Pentru mașina cu numere de Suedia pe care o conducea a prezentat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile suedeze.

„În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autovehiculul, fabricat în anul 2009 şi evaluat la 10.000 de euro, figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Polonia în 08.10.2011”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Şoferul le-a spus autorităţilor că a cumpărat autovehiculul din Suedia şi nu ştia că acesta este căutat. Maşina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, iar situaţia face obiectul unui dosar de tăinuire la furt.

Tot în weekend, poliţiştii de frontieră bihoreni au prins doi cetăţeni români căutaţi pentru comiterea unor infracţiuni.

Primul dintre ei este un bărbat de 27 de ani, din Bacău, pasager într-un autoturism care s-a prezentat vineri în Borş. La verificări agenţii au stabilit că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile din Suedia, un mandat european de arestare pentru infracţiuni contra persoanei.

O zi mai târziu a fost reţinut un nemţean de 36 de ani, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 2 luni pentru ameninţare.

Cei doi au fost predaţi Poliţiei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş