Zeci de localități din Bihor, fără curent electric după ninsoare. Sunt afectați aproape 30.000 de locuitori

Data actualizării: Data publicării:
Beius Madalin Hint
Beiuș foto: Mădălin Hinț/INFO TRAFIC jud. Bihor

Aproape 80 de localități din Bihor au rămas fără electricitate după ninsoarea de noaptea trecută, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana. În jur de 30.000 de locuitori au fost afectați de aceste probleme.

Beius Madalin Hint
Beiuș (foto: Mădălin Hinț/INFO TRAFIC jud. Bihor)

ACTUALIZARE: ora 17:15 - În Bihor mai sunt nefuncționale total patru linii de medie tensiune, iar opt sunt afectate parțial. 59 de localități nu au electricitate (unele parțial) și sunt fără curent în locuințe 15200 de consumatori. 30 de echipe ale Electrica sunt pe teren pentru remedierea defecțiunilor.


ACTUALIZARE: ora 11:50 - În Aleșd a fost reluată alimentarea cu energie electrică.


ACTUALIZARE: La ora 11:30 erau înregistrate 6 linii de medie tensiune total afectate, 19 linii parțial afectate, 243 de posturi trafo nealimentate. De asemenea, sunt 79 de localități fără curent electric și 28.300 de locuitori afectați. 21 de echipe acționează pentru rezolvarea problemelor.

"Să speram că rezolvă repede situația. Cazanele de lemne nu merg fără curent. E frig în case; mai ales la noi, la blocuri, toți facem cu leme și cazan", spune un localnic din Aleșd.


Din datele strânse de autorități, la ora 8:30 în Bihor erau total afectate cinci linii de medie tensiune, iar alte patru linii erau parțial afectate.

"148 de posturi trafo erau nealimentate, iar pe teren sunt 11 echipe care lucrează la remedierea problemelor", a precizat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Ninsoarea abundentă a lăsat orașul Aleșd și câteva sate din jur fără electricitate. Probleme în alimentarea cu energie electrică sunt și în localități de lângă orașul Beiuș, unde s-au rupt fire de curent.

Știre în curs de actualizare.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri