Admiterea 2013: medii mai mari cu peste un punct la Universitatea de Medicină din Timişoara!

Data publicării:
admitere umf 2



Andrei Motoc, purtător de cuvânt al Universității de Medicină și Farmacie Timişoara: ”La Medicină Generală, la locurile bugetate a fost 8,16, iar la cele cu taxă 7,63. Ambele medii sunt cu peste un punct mai mari ca şi cele de anul trecut. Pentru universitate în primul rând este un lucru bun pentru că atunci când există concurenţă, calitatea celor intraţi categoric este mai bună, ori noi asta ne-am dorit întotdeauna, studenţi performanţi”.

Acelaşi trend rămâne şi la Medicină Dentară, dar şi la specializarea Farmacie de la UMF. 34 de candidaţi au obţinut note între 9 şi 10 la Farmacie şi 19 la Medicină Dentară. Unii dintre noii studenţi se gândesc chiar de acum să plece în străinătate după finalizarea studiilor: ”Sunt foarte mulţumită de nota obţinută. (Îmi doresc - n.r.) să îmi găsesc un loc de muncă bun. Nu chiar în ţară”, ”(Am intrat - n.r.) la medicină dentară cu 9,75. Mulţumit”, ”Având în vedere că am învăţat foarte mult nu sunt foarte mulţumită, concurenţa a fost foarte mare, dar sunt mulţumită că am intrat”.

Candidaţii declaraţi admişi în urma examenului susţinut la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara trebuie să îşi confirme locul, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iulie.

CITEȘTE ȘI: Admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara: emoții pentru peste 2.000 de candidați

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri