Sari la conținut

Aeroportul Arad trebuie despăgubit de CNADNR, din cauza autostrăzii, cu trei milioane de lei

În urmă cu patru ani, o suprafaţă de 43.000 de metri pătraţi a fost transferată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a construi tronsonul de şosea rapidă. Condiţia era ca CNADNR să plătească modificările necesare la sistemul de balizaj. Fără el aeronavele nu puteau ateriza pe timpul nopţii. Compania nu a respectat înţelegerea, aşa că a fost acţionată în instanţă, iar lucrările au fost suportate din banii aeroportului şi ai Consiliului Judeţean Arad. După doi ani de proces, magistraţii au decis ca CNADNR să plătească 2,94 milioane de lei - despăgubire.

După acest câştig în instanţă, conducerea aeroportului se gândeşte să ceară şi daune morale, deoarece imaginea aeroportului a fost afectată, atunci când mai multe avioane au fost redirecţionate pentru că nu existau condiţii de aterizare.

Relocarea sistemului de iluminare a pistei de aterizare a presupus instalarea a 45 de kilometri de cabluri speciale pentru alimentarea a sute de lămpi. Lucrările au fost finanţate partial cu un credit de investiţii garantat de Consiliul Judeţean, acționarul majoritar al aeroportului.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche