Aglomerație la ”Buletine”, în Timișoara, în ziua liberă dată de Guvern

Data publicării:
buletine



La prima oră a dimineții, la ghișee era deja aglomeraţie. Zeci pe oameni s-au aşezat la coadă. Printre ei s-a numărat şi Mihai. Are 14 ani și a venit cu tatăl său să depună actele pentru primul buletin: ”Suntem liberi si vrem să terminăm odată cu actele, să aibă și el buletin. Am venit mai devreme să scăpăm mai devreme. Am fost zilele trecute să văd ce acte trebuie și era lume multă”. O jumătate de oră au aşteptat să le vină rândul la ghişeu.

În perioada asta e foarte mare afluență de public, vin concetățenii nostri, in special cei din Europa, în vacanță și, cu ocazia asta, își rezolvă și problemele pe care le au ei”, ne-a declarat Vasile Tărciatu.

Agonie și extaz la coada de la Eliberări de acte

Nu toți cei care au luat drum la ”Buletine” au avut în față angajați cu chef de lucru. La Eliberare de acte se formase între 10 și 11 o coadă apreciabilă, aproape până în ușa de la intrare. În timp ce la depunerea de documente, totul mergea ca pe bandă rulantă, iar cei care primiseră numere de ordine erau preluați, unul după altul, la ”Eliberări” au trecut și 20 de minute pentru eliberarea unei singure cărți de identitate. Ce se întâmplă, atât de mult durează eliberarea unui singur buletin?, se întrebau, scandalizați, oamenii la coadă - unii stăteau acolo de aproape un ceas. ”Trebuie să căutăm, să verificăm”, explica angajatul cu pricina.

Atunci când vociferările au ajuns până la el, s-a petrecut miracolul. Vorba unuia care a ieșit pe ușă: ”Acum s-a trezit”. Eliberarea unei cărți de identitate s-a făcut, din acel moment, și în ritm de un act pe minut!

reporteri: Gerhald Ernst / Călin Țenche
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri