Sari la conținut
News Alert

Anchetă în cazul bărbatului ucis de un copac

Locul în care s-a produs tragedia atrage încă atenţia trecătorilor, dar mai ales vecinilor de pe strada Ştefan Augustin Doinaş din Arad. Cei care cunoşteau copacul căzut spun că acesta arăta sănătos şi nimeni nu se gândea că se află în pericol în preajma lui: ”Sunt părinte, iau copiii de aici în fiecare zi. Chiar veneam şi stăteam la umbra lui. Mulţi părinţi, de fapt, parcam maşinile aicea în fiecare zi”, - Părea un pericol? ”Nu, nu părea”, - Părea bolnav, părea să cadă? ”Nu părea, numai uitaţi că a fost unde nu s-o văzut, la rădăcină... putrezit. Şi nu s-o văzut acolo. Că el o fost verde. Uitaţi crengile aici!”

Alarmaţi de situaţie, vecinii vor acum să atragă atenţia autorităţilor şi asupra altor copaci pe care ei îi consideră periculoşi: ”Uitaţi-vă la pomul care este vizavi de casă! Care este înclinat spre şosea... ne este frică şi nouă să nu se întâmple la fel ca şi cu pomul care a căzut pe om”, - Aveţi de gând să sesizaţi Primăria să vină să intervină? ”Da. Sigur, sigur”.

Între timp, Poliţia a demarat o anchetă fără să aibă însă o ţintă precisă. Deşi copacul se afla pe domeniul public, reprezentanţii Poliţiei se feresc să spună că întrebările legate de împrejurările în care acesta a căzut ar trebui puse la Primărie.

”S-au întocmit acte premergătoare pentru moarte violentă şi urmează ca acest dosar de cercetare penală să îşi urmeze cursul firesc”, afirmă Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad, - Cine este cercetat în acest caz, cine se face vinovat de căderea copacului? ”Este prematur să discutăm despre o persoană în acest moment”.

”Nu există nici o sesizare din partea cetăţenilor care locuiesc în acea zonă, cum că s-ar teme pentru siguranţa lor, de asemenea, copacul nu prezenta nici un fel de semn exterior care să fi ridicat semne de întrebare”, afirmă Angelica Stana, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Dacă se va dovedi că accidentul putea fi evitat printr-o expertiză realizată de specialiştii Primăriei, responsabili pentru starea copacilor de pe domeniul public, familia victimei ar putea acţiona în instanţă instituţia. Primăria Arad a mai plătit în urmă cu un an daune în valoare de 80.000 de euro unui bărbat mutilat de o poartă de fotbal aflată pe un teren care cădea în responsabilitatea autorităţilor locale.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche