Asigurări mai scumpe

Data publicării:
n06 20asigurari 20mai 20scumpe 20280113-46171

Cristian Dovici are 35 de ani vechime în conducerea autoturismului, însă plătește pentru RCA chiar și cu 20 la sută mai mult decât un moldovean, un oltean sau un locuitor din Transilvania. Asta pentru că în județul Timiș au loc cele mai multe accidente provocate de șoferii care vor să ajungă în Ungaria sau Serbia.

Nu este singurul supărat. La volan, şi tinerețea se traduce în asigurări scumpe. Ca atare, unii tineri și-au înscris mașinile pe numele părinților, care sunt pensionari.

Un alt factor care a dus la scumpirea asigurărilor este mărimea parcului auto din vestul țării. Autoritățile estimează că până la finalul anului, numărul autoturismelor înmatriculate numai în județul Timiș va ajunge la 250.000 de vehicule. Adică aproape dublu față de anul 2008.

Și numărul conducătorilor auto a crescut exponențial. Autoritățile estimează că în realitate, în județul Timiș mai există alți 150.000 de conducători auto care și-au obținut permisele în alt județ, dar conduc aici.

Asigurările RCA s-au scumpit și în restul țării, dar cu un procent mai mic, din cauza tentativelor de fraudă.

Specialiștii din industrie estimează că anul acesta și asigurările CASCO se vor scumpi, în medie cu 15 la sută, tot din cauza tentativelor de fraudă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri