Au ieșit în stradă, la Timișoara, împotriva proiectului minier de la Roșia Montană

Data publicării:
rosia prima



















Guvernul a fost luat în colimator de manifestanți - iată câteva opinii: ”Sunt niște drepturi de-ale noastre de care Guvernul și conducătorii noștri nu țin seama. Nu mi se pare corect să fie așa”, ”Guvernul să nu facă nimic, ca de obicei. Să nu semneze nicio lege. Simplu. Se pricep la lucrul ăsta”, ”Eu nu înțeleg, adică cum poate așa un Guvern, care se pretează a fi Guvernul Țării Românești să fie în halul ăsta de trădător”, ”Noi putem să facem ceva dacă ieșim aici, în stradă”.

”Lăsând la o parte impactul cianurilor asupra mediului de acolo, contractul ăsta sau ce se vehiculează despre el, este atât de prost făcut și antieconomic, încât este de-a dreptul suspect”, susține Corneliu Vaida.

Guvernul român a aprobat zilele trecute proiectul de lege care permite exploatarea minieră la Roșia Montană, acesta urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare. Protestatarii au semnalat că proiectul minier de la Roșia Montană înseamnă provocarea unui adevărat dezastru ecologic în zonă.

Adrian Fuliaș, voluntar în cadrul campaniei ”Salvați Roșia Montană”, ne precizează: ”Este o acțiune la nivel național și sperăm să capete cât mai multă amploare, ca cei pe care i-am ales să ne reprezinte, să ne reprezinte cu adevărat. Indiferența poate ucide și doar dacă suntem uniți putem să redresăm clasa politică din România”.

Proteste similare s-au organizat şi la Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar voluntarii organizaţiei "Salvați Roșia Montană" susţin că şi în Berlin, Luxemburg, Londra şi Paris au avut loc astfel de acţiuni.

Reporter: Ioana Sapianu
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri