Bacalaureat 2013: a început sesiunea de toamnă a examenului. În Timiș sunt peste 2.400 de candidați

Data publicării:
bacalaureat 1



Bacalaureatul din această toamnă se desfășoară în șase centre de examen, cinci în Timișoara și unul în Lugoj. Din cei peste 2400 de candidați din această sesiune, aproape 1600 sunt absolvenți din promoția actuală.

Cea de-a doua probă a Bacalaureatului (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă/B) se va desfăşura în intervalul 19 - 21 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (C) va avea loc în perioada 20-21 august. Candidaţii vor putea susţine proba de evaluare a competenţelor digitale (D) în intervalul 22-23 august.

Probele scrise la Bacalaureat vor debuta pe 26 august cu examenul la limba şi literatura română E(a, urmat, pe 27 august, de examenul la limba şi literatura maternă E(b. Proba obligatorie a profilului E(c va avea loc pe 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E(d, pe 30 august.

Afişarea rezultatelor la Bacalaureat se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12 - 16. Rezolvarea contestaţiilor se va realiza între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale la Bacalaureat vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

reporter: Sorina Covlea
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri