Sari la conținut

Căldura pune frână traficului greu. Măsura luată pe drumurile județene din Arad vizează autovehiculele peste 7,5 tone

Măsura vizează autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone, cu excepția transporturilor de persoane şi de animale vii, produse perisabile, agricole, dar în cazurile de forță majoră, de prim ajutor, transporturile poştale, salubritate, tractări de mașini avariate.

”Drumurile sunt ceea ce sunt, avem 1.273 de kilometri de drumuri cu structura nu aşa... şi cu zestrea drumului nu aşa de bună. De aia am hotărât ca pe perioada aceasta, deci cele două zile, să facem restricţie între orele 10 şi 20 pe aceste tronsoane de drum”, ne-a declarat Cristian Drăgan, administratorul judeţului Arad.

Unii dintre șoferii obligați să tragă pe dreapta nu pot decât să se resemneze în fața unei asemenea decizii:

- Cum o să te descurci astăzi cu restricţia pe drumurile judeţene? ”O să stăm. Aşteptăm să se ridice restricţia şi asta e! Ce să facem? Dacă nu se poate circula. Facem pauza cu motorul pornit, climă...”.

Nu toată lumea respectă însă restricţiile. Astăzi, la ora amiezii, pe cel mai circulat drum judeţean, DJ 709 Arad-Șiria, camioanele circulau ca într-o zi normală.

”Pentru că pe traseu nu se află foarte multe echipe care să controleze dacă această restricţie este aplicată, cei care lucrează în balastiere profită de această situaţie şi merg pe drum nestigheriţi”, afirmă Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Restricțiile se aplică în perioada în care, în județul Arad, este instituit cod portocaliu de temperaturi ridicate.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche