Camionetă cu oameni, răsturnată într-o râpă. Unul din răniți, adus la Timișoara

Data publicării:
elicopter



Unele dintre victime au fost duse cu mașini particulare la spitale, nu întotdeauna e soluția optimă. Probabil au fost în zonă mașini care treceau. Poate dacă se așteptau ambulanțele - care au ajuns destul de repede - poate nu ajungeam cu niciun pacient la Baia de Aramă, ci la spitale mai mari, cu altă capacitate de intervenție. Transportarea unui pacient cu fractură de coloană e ceva foarte rău. Nu le putem reproșa oamenilor buna intenție, dar cei accidentați nu trebuie mișcați”, a subliniat Raed Arafat, citat de digi24.ro.

Accidentul a avut loc în satul Cerna, comuna Padeş, într-o zonă muntoasă greu accesibilă.

Sunt informaţii contradictorii privind numărul persoanelor aflate în camionetă şi al celor răniţi. Potrivit primelor date de la fața locului, în camionetă s-ar fi aflat 20 de persoane, mai mult de jumătate dintre acestea au fost rănite. Şoferul maşinii susține însă că în maşină ar fi fost vreo zece persoane.


UPDATE 2. Ora 11,45: elicopterul care aducea fata rănită a aterizat la Timișoara, pacienta a fost introdusă imediat la investigații, pentru ca medicii să ia cea mai bună decizie în cazul ei.

Fetiţa transportată la Timişoara are un traumatism cranio-facial şi o suspiciune de fractură a coloanei cervicale. Medicii au supus-o imediat unei investigaţii la computerul tomograf. Când se va stabili un diagnostic, specialiştii vor decide dacă pacienta va rămâne internată pe secţia de Neurochirurgie sau va fi transferată la Spitalul de Copii din Timişoara.

UPDATE 1. La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara ar urma să ajungă - spun medicii timișoreni - o fetiță de 13 ani, grav rănită în accidentul din Gorj, având multiple traumatisme. 

Unitatea este pregătită să o preia și să-i acorde îngrijiri, imediat după aterizarea elicopterului care o transportă.

Reporter: Maria Rohnean
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri