"Clientul, stăpânul nostru"... şi dincolo de lege. Material filmat cu camera ascunsă în Complexul Studenţesc din Timişoara

Data publicării:
alcool A

Comanda o facem într-un bar din Complexul Studenţesc din Timişoara. Teoretic, de un an, în campusul universitar, vânzarea băuturilor alcoolice este interzisă. Cererea noastră nu pare să îl surprindă pe ospătar. După câteva minute, suntem serviţi. Nu primim, însă, doar halba de bere. Ci şi o sticlă. Goală. Cu eticheta de bere fără alcool: "Numai aşa, de ochii lumii, asta e bere fără alcool". - De ce? "E interzis alcoolul în Complex". Angajaţii localului procedează astfel ca să fie acoperiţi în cazul unui control.

Am mers cu imaginile filmate la primarul oraşului, cel care a susţinut interzicerea alcoolului în Complexul Studenţesc. "Este penibil ceea ce se întâmplă. Sunt oameni lipsiti de scrupule, care doresc să câştige bani cu orice pret, încălcând legea, sfidând hotărârile de consiliu local. Să fie limpede, voi pune Politia Locală pe ei, în fiecare zi, şi vor fi amendaţi de câte ori se poate", ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Faptul că se vinde alcool în Complexul Studenţesc din Timişoara este confirmat şi de studenţi: "Păi nu am ştiut că este interzis ( n.r.- că nu au voie studenţii să bea alcool, în niciun bar)", "Fiecare ia decizii pentru el şi o regulă niciodată nu o să fie respectată în totalitate", "Chiar dacă este afişul, ei nu respectă".

 

Şi oamenii legii recunosc că patronii localurilor găsesc tot felul de metode ca să păcălească legea. Adrian Ilin, şeful Serviciului Inspecţie Comercială, de la Poliţia Locală Timişoara, ne confirmă: "Da, ei sunt foarte ingenioşi. Ne întâlnim şi noi cu asemenea cazuri de expunere a băuturilor alcoolice şi ei spun că nu comercializează. Am făcut şi noi adrese către alte instituţii, către Finanţe, şi ei ne-au spus că într-adevăr comercializează".

Amenda pentru comercializarea băturilor alcoolice este între 500 şi 2.500 de lei. Până acum, poliţiştii locali dat 33 de sancţiuni.

reporter: Adina Iriza
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Ţenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri