Controale fulger în pieţele din Timişoara

Data publicării:
controale prima

Discuţie comerciant-client: ”Sunt proaspeţi! De astăzi, de azi-dimineaţă?”, ”Da, da!” Comercianţii din Piaţa Iosefin par că şi-au învăţat lecţia: nu-şi aprovizionează spaţiul de vânzare cu mai multă marfă decât se cere în această perioadă, pentru ca oamenii să cumpere nu cumpere produse stricate.

”Am avut controale de la DSV, dar totul a fost în ordine. Sunt mieii ştampilaţi, nu ştiu dacă chiar se observă, deoarece sunt proaspeţi, îs chiar calzi şi se mai duce ştampila”, spune Paraschiva Lal, producător.

Şi clienţii au învăţat să fie mai atenţi la condiţiile în care este păstrată carnea: ”Bineînţeles că ăsta-i primul lucru la care mă uit, condiţiile, dacă este proaspăt, dacă-i prea gras, dar eu zic că faţă de anii trecuţi, cel puţin în această piaţă, condiţiile s-au schimbat mult”, ”Am foarte mare încredere, după cum se vede, este proaspăt, ştampilat, igienic, aranjat...aşa că, numai să vină Paştele!”, Frumoasă foc, toată-i frumoasă (marfa - n.r.). Şi proaspătă!”

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, alături de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor spun că vor continua controalele

”Poliţiştii timişeni acţionează în această perioadă pe raza întregului judeţ, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor săvârşite cu violenţă, combaterea furturilor, infracţiunilor economice, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale”, ne-a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Numai în 24 de ore au fost confiscate produse în valoare de peste 2.000 de lei pentru diverse nereguli şi au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 160.000 de lei.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri