Creativitatea nu are vârstă. Opere de artă din vinete, dovleci sau mere 

Data publicării:
opere de arta colaj


Creativitatea nu are vârstă. O dovedeşte şi Sebastian Sârga, elev în clasa a II-a, dar cu o îndemânare de om mare. În doar câteva ore, micuţul a improvizat un buchet de flori... din legume şi fructe: ”Este sculptat intr-o vânătă şi are puşi ardei iuţi, ardei, struguri, frunze de pătrunjel, brocoli. Și această chestie nu știu cum se cheamă. Și ardei iute de la noi din gradină, şi usturoi”.

La fel ca el, şi alţi colegi de şcoală şi-au pus imaginaţia la treabă şi au creat, din fructe sau legume, arici, pinguini sau chiar zebre în miniatură: ”Aici am pus ochii, din caşcaval şi măsline. Acum îl las aici, să se uite copiii”, ”Am făcut cu niște morcovi, pe aici, și la picioare, și creastă din brocoli”, ”Un dovleac, ca față. Are aţă pe post de păr”.

opere de arta 01
opere de arta 01


De trei ani, elevii Liceului Nikolaus Lenau transformă roadele pământului în alimente gastronomice de festin.
Este modul lor aparte de a sărbători Ziua Recoltei.

”Fiecare clasă îşi prezintă produsele, iar copiii merg de la clasă la clasă şi degustă ce au pregătit”, ne spune învățătoarea Aniela Mandici, de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timişoara.

Părinţii micuţilor sunt cei care le-au pus copiilor materia primă la dispoziţie, iar la sfârşitul evenimentului, toți cei prezenţi s-au înfruptat din bucate.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri