Sari la conținut

Domeniul IT, magnet pentru viitorii studenți

La Universitatea de Vest din Timişoara sunt 390 candidaţi pe 45 de locuri bugetate, în timp ce la “Poli” 476 de elevi se bat pe 50 de locuri.

Sute de candidați au susținut astăzi examenul de admitere la Universitatea Politehnica, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și cea de Electronică și Telecomunicații. Principalul motiv pentru care au ales aceste domenii de studiu - siguranța unui loc de muncă la absolvire.

„Vreau să lucrez în domeniul ăsta, vreau să lucrez în domeniul de software, să fac programare, chestii de genul, da, în momentul ăsat este este cel mai căutat domeniu din lume”, spune un candidat.

„Este unul dintre motive, pentru că tot timpul va fi nevoie. [La ce salariu te aștepți după absolvire?] O mie, 2 mii de euro... nu știu”, susține alt student.

„IT-ul mereu a fost un domeniu cunoscut și mereu găsești orice slujbă cu acest domeniu”, recunoaște o altă studentă.

Universitatea Politehnica s-a aliniat cerințelor de pe piața muncii și a scos la concurs peste 2200 de locuri bugetate la toate cele 10 facultăți ale sale.

„Facultatea de Automatică și Calculatoare deține și în acest an recordul din acest punct de vedere, la informatică avem aproape 10 pe loc, 9,54 în acest moment. Reprezintă de fapt o confirmare a faptului și că aceste domenii sunt foarte importante astăzi în economia județului și nu numai”, precizează Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Companiile din domeniul IT caută în permanenţă personal calificat.

„Anul aceste intenția noastră este de a avea încă o mie și ceva de colegi noi și da, cel mai probabil numărul se menține și pentru anul viitor”, susține Alina Bratu, reprezentantul unei multinaționale.

Reporter: Alexandra Marian

Operator: Dan Șoșdean