Sari la conținut

Drum asfaltat cu... gropi. Șoseaua care face legătura între Timișoara și Lipova nu a fost reabilitată

Groapa în care tocmai am oprit e comparabilă ca suprafață cu cât ocupa mașina noastră pe un drum. Ce e și mai incredibil legat de aceasta groapă e faptul că e situată în mijlocul unei șosele care pe hartă figureaza ca și drum asfaltat.

Angajaţii Consiliului Judeţean Arad ştiu cât de stricat este drumul, dar spun că au mâinile legate - la buget sunt bani puţini, doar pentru peticirea gropilor, nu şi pentru o reabilitare. O speranţă ar fi fondurile europene.

”Reparațiile vor începe în primăvara acestui an, dar noi, anul acesta, în 2015, acest tronson de drum 691 va fi depus pe Programul operațional regional, pe POR”, spune Cristian Drăgan, administratorul județului Arad.

Până atunci, șoferii trebuie sã facă slalom printre gropi: - Ce părere aveţi de drumul ăsta? ”Se rupe maşina! Ce să vă spun? Aţi lovit vreo groapă? Numai una? ”Nu ştiu câte”, - Merită drumul ăsta să fie trecut pe hartă ca drum asfaltat? (dă din cap că nu - n.r.)

Oficialii Consiliului Judeţean Arad îi fac responsabili şi pe şoferii de camioane care transporta zilnic balast şi piatră pentru construcţiile din Timiş.

”Zilnic îl facem şi dezastru! Numai ce s-o făcut înainte de sărbători”, - S-a reparat şi cât a ţinut? ”Dezastru! Dezastru!”, ”Ce cârpeli s-au făcut nu ţin pentru că trebuie infrastructura făcută”, - Trebuie făcut tot? ”Da, da, trebuie făcut... degeaba decupează că nu ţine”, spun șoferii.

În drumul lor de la Timişoara spre Lipova, şoferii mai au de trecut o porţiune de şosea la fel de stricată. Tronsonul va fi însă asfaltat în aceasta vară.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche