Sari la conținut

Excelența nu ține cont de vârstă

Conducerea Centrului de Excelență l-a ales pe Mircea pentru construcția site-ului tocmai datorită premiilor obținute de el la concursurile naționale și internaționale din domeniu dar și pentru că el este primul dintre elevii care vor face parte din acest centru.

Are 12 ani și peste 50 de diplome care îi recunosc competențele în informatică, robotică dar și in limba engleză.  De exemplu, când era elev în clasa a 3-a a obținut certificatul    Cambridge pentru nivelul clasei  a 8a. Așa a ajuns să fie cel care se ocupă chiar de pagina web a Centrului de Exceleță din județul Timiș:

Acesta este codul php pentru site, funcțiile și fișierul în care am făcut designul siteului am folosit bootstrap iar siteul este responsive”, explică Mircea Șerbănescu. 

Părinții il susțin necondiționat pe Mircea și fac un real efort ca să –l  înscrie în competiții naționale și internaționale, la care uneori cu greu a reușit să intre din cauza vârstei:

În afară de domnul învățător, nu l-a ajutat nimeni din școală. [E greu? Faceți față să susțineți un astfel de talent?] Este greu dar facem tot posibilul, ne lăsăm pe noi de-o parte pentru a-i asigura tot ce putem”, povestește Aneta Șerbănescu, mama lui Mircea.

Copiii cu capacități similare vor fi sprijiniți de profesorii Centrului de Excelență a județului Timiș, de îndată ce acesta își va începe activitatea în luna septembrie:

Echipa pe care o are acum centrul din care face parte și un psiholog, va face tot ce se poate pentru o gestionare sănătoasă a evoluției lui Mircea și a celorlalți copii”, precizează Mariea Ștefan, directorul Centrului de Excelență a județului Timiș.

Centrul de Excelență a județului Timiș va beneficia de 100 de mii de lei pentru salariile profesorilor care îi vor sprijini pe elevii selectați. Pentru dotări sunt alocate ale 50 de mii iar până în acest moment au fost angajați un psiholog, informatician, secretară dar și contabil. Cei 27 de profesori care vor fi angajați se vor ocupa de pregătirea copiilor cu capacități intelectuale peste medie.

Reporter: Alexandra Marian

Operator: Adrian Ionescu